Onsdagen den 5 september

Naturum/Vattenriket

Helge å är Skånes största vattendrag och där ån flyter ut över slätten ligger Kristianstad Vattenrike, ett av Sveriges främsta våtmarksområden. Under vattenytan är Helge å ett av landets artrikaste vatten när det sällsynta fiskar som exempelvis mal. Besök det nybyggda, arkitektoniska och mycket spännande naturum som ligger mitt i Vattenriket för att få en guidad tur och information om den unika biptopen som omger Kristianstad. Turen är gratis men anmälan krävs.

Tid: Onsdagen den 5 september kl 17.00
Kontakt: Martin Granath, martin.granath@skane.se
Fotograf: Karin Magntorn


Ortopedmilen

Genom Kristianstads natursköna Vattenrike, med potentiellt närgångna flora och fauna, har vi lagt en 10 km lång bana som kan passa alla, såväl långsamma motionärer som snabbare löpare. Underlaget är mestadels grusväg men några partier går på asfalt. Vi samlas ombytta vid Krisitanstad Arena kl 16.30 för gemensam transport till startplatsen. Målgången sker utanför arenan till folkets jubel! Möjligheter till ombyte finns i arenan, både före och efter. Eftersom vi hoppas att alla därefter vill ansluta till Träskaftonen eller Epiphysens årsmötesmiddag ingår ingen måltid, men vätskekontroll finns utmed banan och stärkande förfriskning serveras vid målet.

Start: Onsdagen den 5 september kl 17.00
Pris: 80 kr (exkl moms)
Kontakt: Gert-Uno Larsson, Gert-Uno.Larsson@skane.se


Epiphysen

ST-läkare eller nybliven specialist? Du vet väl att du automatiskt är medlem i Epiphysen och därmed inbjuden till Epipysens årsmöte under SOF-veckan? Ta chansen och var med och gör din stämma hörd, för dig egen och alla andra ST-läkares skull!

Årsmötesförhandlingarna hålls i samma lokaler som SOF-mötets huspub, Kronohuset på Stora Torg i Kristianstad, och inleds med lite förfriskningar. Efter de regelrätta förhandlingarna övergår mötet i en ståtlig middag i samma lokaler. Den som vill kan därefter fortsätta till eftersläppet på Träskaftonen, på Sommarlust.

Årsmötet och middagen är kostnadsfri för alla ST-läkare och dem som blivit specialister de senaste två åren och är medlemmar i SOF. Anmälan är obligatorisk och bindande. Anmälan till eftersläppet, för dem som önskar, sker separat.

Tid: Onsdagen den 5 september kl 18.30
Kontakt: Camilla Bergh, camilla.m.bergh@vgregion.se
Anna Apelqvist, anna.apelqvist@skane.se


Träskafton

Kristianstad ligger idag till allra största delen på de gamla träskmarkena som omgav stadskärnan. Här inrapporterades exempelvis det senaste inhemska malariafallet så sent som på 1950-talet. Lokalen för vår onsdagsaktvitet, Sommarlust, ligger givetvis under havsnivå och där kommer vi att servera en New Orleans-inspirerad buffé samt avnjuta läckra toner från ett typiskt New Orleans-band, Dreamboat Jazz Band. Vi satsar på ett pris för dem som både vill äta och digga och ett för dem som bara vill dansa och spisa jazz på eftersläppet. Baren kommer att vara öppen!

Tid: Onsdagen den 5 september kl 19.00, eftersläpp kl 21.00
Pris: 280 kr för helkväll och 40 kr för eftersläpp (exkl moms)
Kontakt: Asa Eiriksdottir, asa.eiriksdottir@skane.se