Att resa till & i Kristianstad

Vägarna är många till Kristianstad och valet av färdsätt är flera – flyg, tåg eller bil. Väl i Kristianstad är det enkelt att ta sig runt till fots alternativt med stadsbuss, taxi eller bil.

Flyg

Inte långt ifrån den skånska gränsen finns Copenhagen Airport som tar dig till och från hela världen. Du kan enkelt ta dig från flygplatsen med ett av de många direkttågen till Hässleholm eller Kristianstad. Till Hässleholm tar tågresan drygt en timme och till Kristianstad knappt en och en halv timme.

Cirka 10 mil från Kristianstad finns Skånes största flygplats, Malmö Airport. Information om vilka bolag som flyger hit hittar du på Malmö Airport

Tåg och buss

Via Hässleholm kan du enkelt ta dig till Kristianstad från Stockholm, Malmö eller Göteborg med tåg. Varje dag går det flera direkttåg över sundet från Köpenhamn och vidare till Kristianstad. Flera bussar har även staden som destination och med stadsbussarna kan du bekvämt ta dig runt i Kristianstad.

För att planera din resa besök Skånetrafiken eller SJ.

Bil

Den stora infartsleden till Kristianstad är E22. Du kan även komma till Kristianstad via några av de mindre vägarna, 19 och 21.