ALLT OM SOF 2007
· Senaste nytt
· Om SOF
· Välkomsthälsning
· Om Umeå
Björkarnas stad

· Praktisk information
· Sociala aktiviteter
· Övriga möten
· Barnteckningar!

PROGRAM
· Information

ABSTRACTS
· Inskick abstracts för läkare
· Inskick abstracts för sjuksköterskor och sjukgymnaster

ANMÄLAN MÖTE
· Anmälan
· Tillgängligt boende
· Förbokat flyg
KONTAKT
· Kontaktpersoner
· Utställare
ÖVRIGT
· Tidigare årsmöten
· Kommande möten
· Startsida

Om Umeå
Björkarnas stad


Rådhuset
Rådhuset byggdes 1890. I huset fanns rättsväsende, polis, telegrafstation, postkontor och auktionskammare. Framför rådhuset står en byst av stadens grundare, Gustav II Adolf som är gjord av Otto Strandman. Idag används Rådhuset till restaurangverksamhet.

Rådhusparken anlades år 1889 och där ligger även Trädgård i Norr som är en idéträdgård och var anlagd för Bo-mässan i Umeå 1987.Norrlands Universitetssjukhus
1784 byggdes det första lasarettet utanför Umeå. Huset står fortfarande kvar på Storgatan 28, som idag är mitt i Umeå. Under 1800-talet byggdes lasarettet om vid ett flertal tillfällen och vid sekelskiftet fanns det 45 vårdplatser. 1897 anställdes den första läkaren på heltid. Strax efter sekelskiftet byggde man ett nytt lasarett med 134 vårdplatser. Det invigdes 1907 men blev snabbt för litet och flera om- och nybyggnationer har utförts.
Norrlands Universitetssjukhus (NUS) är regionsjukhus för Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten som har 1,2 miljoner invånare utspridda över 58% av Sveriges yta. Idag har sjukhuset drygt 700 vårdplatser och har cirka 5 600 anställda. I anslutning till NUS utbildas läkare, tandläkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal.Noliahallarna
Nolia grundades 1962 av Erik Hållander, Skara, som också grundade Elmia i Jönköping och ägs sedan 1976 av Umeå och Piteå kommun. Nolia arrangerar Sveriges besöksmässiga största årliga mässa ”Stora Nolia” med cirka 125 000 besökare per år.
Umeå by night
Vy över Tegsbron, Umeälven och Thulehuset. I bakgrunden syns även Plaza hotell.UIK
Umeå IK har under våren utnämnts till världens bästa klubblag för damfotboll och världens bästa kvinnliga damer, Marta, har spelat i klubben sedan 2004. Laget har två gånger blivit UEFA Womens Cup mästare och regerande Svenska Mästare.
Äventyrsturism Hedlunda Husky
I Överklinten, mitt i hjärtat av natursköna, Rickleå älvdal i Robertsfors, Västerbotten; 57 km norr om Umeå finns Siberian husky släd- och draghundar att boka.

Sommar och höst kör man trehjuling efter hund, en högaktuell idrott som i år förs fram av Svenska draghundssportförbundet.

Vintertid kan man åka med i kälken eller köra ett eget spann och uppleva tystnaden när färden går genom ett vackert vinterlandskap. En skarp kontrast till hundarnas ivriga skällande i samband med avfärd. 

Uppdaterad: 070323
Ansvarig utgivare: SOF


Huvudsponsorer:

Sponsorer: Stödföretag: